Son Xəbərlər
Azərbaycanlı fotoqraf Valeh Arifoğlu dünya üzrə nüfuzlu fotoqrafiya təşkilatı
Bu gündən 2024-2025-ci tədris ili üzrə Bakı şəhəri və ölkənin müxtəlif
Prezident İlham Əliyev İran İslam Respublikasının Ali Rəhbəri Ayətullah Seyid
Nyu-Yorkun COMEX əmtəə birjasında qızılın bir troya unsiyasının qiyməti 0,98%
İranın birinci vitse-prezidenti Məhəmməd Möhbər seçkilərə qədər ölkənin
Bakının bir sıra yollarında nəqliyyatın hərəkətində sıxlıq yaranıb.
İran bir sıra dövlətlərə İslam Respublikasının xalqı və hökuməti ilə
İspaniya La Liqasında 37-ci tura yekun vurulub. Son oyun günündə 9 matç
Dominikan Respublikasında keçirilən prezident və parlament seçkilərində
Dünən Türkiyə Superliqasında İstanbul derbisi keçirilib. 37-ci turda
banner

Yumurta, göbələk, kartof - Heç vaxt bu səhvi ETMƏYİN

09 may 2024, 16:01
Yumurta, göbələk, kartof - Heç vaxt bu səhvi ETMƏYİN

Həkimlər maraqlı araşdırma aparıblar. Onlar təkrar qızdırıldıqda insan həyatına təhlükə yaradan qidaların siyahısını hazırlayıblar.

Belə qidalar təkrar qızdırıldıqda tərkibində kimyəvi birləşmələr yaranır ki, bu da insan orqanizmi üçün ziyanlıdır.

Sputnik Azərbaycan Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, çuğundur bu siyahıda birinci gəlir. Bu tərəvəz insan orqanizmi üçün xeyirli olsa da, qızdırılanda zəhərli maddəyə çevrilir.

Hətta həkimlər qızarmış kartof qalarsa, onu soyuq yeməyi məsləhət görürlər. Kartofu təkrar qızdıranda onun tərkibində olan nişasta tərkibini dəyişir və zərərli maddəyə çevrilir.

Yumurta da təkrar qızdırılan zaman ziyanlı qidaya çevrilənlər siyahısındadır. Yumurtanı bişirən kimi yemək məsləhət görülür.

Toyuq əti və göbələyi də təkrar isitmək olmaz. Bu qidaları da qızdıran zaman tərkibini dəyişir.