Son Xəbərlər
Azərbaycan Respublikasının Dini Qurumlarla İş üzrə Dövlət Komitəsinin və
Bu hadisə baş verərsə ilk olaraq nə etməli və həkimə nə zaman gedilməlidir?
Avropa Birliyi banklarından dondurulmuş Rusiya aktivlərinin
Bu ilin yanvar-aprel aylarında Azərbaycandakı 17 sığorta şirkətinin xətti
Göyərtilər süfrəmizin ayrılmaz hissəsidir. Həm də çeşid zənginliyinə görə
1895-ci il fevralın 9-da ABŞ-ın Massaçusets ştatının Holyok şəhərində Xristian
Mayın 22-də Azərbaycanda müşahidə ediləcək hava şəraiti açıqlanıb. Bu barədə
Mədəniyyət Nazirliyinin İncəsənət və qeyri-maddi irs şöbəsinin Teatr sektoruna
Boşanan ailələrin sayının gündən-günə artması dövrümüzün qlobal probleminə
Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyev mayın 21-də Özbəkistanın investisiya,
banner

Yumurta, göbələk, kartof - Heç vaxt bu səhvi ETMƏYİN

09 may 2024, 16:01
Yumurta, göbələk, kartof - Heç vaxt bu səhvi ETMƏYİN

Həkimlər maraqlı araşdırma aparıblar. Onlar təkrar qızdırıldıqda insan həyatına təhlükə yaradan qidaların siyahısını hazırlayıblar.

Belə qidalar təkrar qızdırıldıqda tərkibində kimyəvi birləşmələr yaranır ki, bu da insan orqanizmi üçün ziyanlıdır.

Sputnik Azərbaycan Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, çuğundur bu siyahıda birinci gəlir. Bu tərəvəz insan orqanizmi üçün xeyirli olsa da, qızdırılanda zəhərli maddəyə çevrilir.

Hətta həkimlər qızarmış kartof qalarsa, onu soyuq yeməyi məsləhət görürlər. Kartofu təkrar qızdıranda onun tərkibində olan nişasta tərkibini dəyişir və zərərli maddəyə çevrilir.

Yumurta da təkrar qızdırılan zaman ziyanlı qidaya çevrilənlər siyahısındadır. Yumurtanı bişirən kimi yemək məsləhət görülür.

Toyuq əti və göbələyi də təkrar isitmək olmaz. Bu qidaları da qızdıran zaman tərkibini dəyişir.