Son Xəbərlər
Brüssel və Pekin yaxın zamanda Çin elektromobillərinin Avropaya idxalı üzrə
Bu gündən bayram günləri və şənbə-bazar günləri nəzərə alınmaqla payız
Şirkət 2023-cü il üzrə Dayanıqlılıq Hesabatını təqdim etdi Türkiyənin aparıcı
Azərbaycanın iqtisadi inkişafına və beynəlxalq bazarlarda milli brendlərin
Alimlər xərçəng əleyhinə preparatları damcı sistemlərindən tabletlərə çevirmək
"Bakı Sığorta" Açıq Səhmdar Cəmiyyətinin ("Bakı Sığorta"
Əminəm ki, 12-ci Baş Assambleya çərçivəsində keçiriləcək müzakirələr, eləcə də
Azərbaycanın ədliyyə naziri Fərid Turab oğlu Əhmədova III dərəcəli dövlət
COP29 Sədrliyi bəyanat yayıb. Liderxeber.az xəbər verir ki, bəyanatda deyilir:
Bakıda və Abşeron yarımadasında noyabrın 23-də hava şəraitinin dəyişkən
banner

Ən faydalı dondurmanı necə seçmək olar? - Nutrisioloqdan məsləhət

22 iyl 2024, 09:21
Ən faydalı dondurmanı necə seçmək olar? - Nutrisioloqdan məsləhət

"Dondurma normada yeyilsə, pəhrizinizə sağlam bir əlavə ola bilər".

Liderxeber.az"Fox News"a istinadən xəbər verir ki, bunu fitnes və qidalanma üzrə məsləhətçi Kris Mor deyib.

O vurğulayıb ki, qida təkcə kalorilərdən, şəkərdən və yağdan ibarət deyil və ara-sıra bir porsiya şəkərli qidalara olan həvəsi cilovlamağa və sağlam qidalanma məqsədlərinə sadiq qalmağınıza kömək edə bilər.

"Nutritionous Life"ın qurucusu və diyetoloq Keri Qlassman, dondurmanı tərkibindəki yağ sayəsində bizə məmnunluq gətirən "şüurlu indulgensiya" kimi təsvir edir. Qlassman bir dəfəyə çoxlu miqdarda dondurma yeməməyi məsləhət görür.

Dondurmanın tərkibində, həmçinin hüceyrə yaşlanmasını zəiflədən və ürək, metabolizm və qaraciyər sağlamlığını dəstəkləyən əsas yağ turşusu C15:0 var. Ancaq dada gəldikdə, hər şey daha asandır. Hər iki ekspert şokolad və vanil dadlı dondurma arasındakı qida fərqlərinin minimal olduğu ilə razılaşıb. Mor qeyd edib ki, dondurmanın keyfiyyəti və tərkib hissəsi daha vacibdir, çünki konfet və karamel kimi əlavələr kalori və şəkər əlavə edir. Qlassman qaymaq, süd, kakao və vanil paxlası kimi təbii inqrediyentlərdən hazırlanmış dondurmanı seçməyi tövsiyə edir.

Dondurmanı daha faydalı etmək üçün o, tünd şokolad, qoz-fındıq və ya təzə meyvə kimi qida maddələri ilə zəngin əlavələr istifadə etməyi tövsiyə edir. Dondurmanı əsas kimi deyil, meyvə və ya qoz-fındığın üzərinə əlavə kimi istifadə edin - bu, onun dadını qoruyarkən qida dəyərini artıracaq.