Qoz beyinə faydaları ilə məşhur olsa da, başqa faydaları da var.
Qozda A, E və B vitaminləri, həmçinin dəmir, sink, mis və maqnezium kimi minerallar mövcuddur.
Acqarına qoz yeməyin faydaları bunlardır:
Enerji verir: Qozda olan sağlam vitaminlər və minerallar bədənimizin gün ərzində ehtiyac duyduğu qidaları təmin edir. Buna görə də səhər acqarına 3 qoz yemək gün ərzində yorğunluğu aradan qaldırır.
Həzmi tənzimləyir: Qoz çox yüksək lif tərkibli qidadır. Bu, bağırsaqlarda hərəkətliliyi artıraraq həzmi tənzimləməyə kömək edir. Xüsusilə qəbizliyin qarşısını alan qoz mədə turşusunu tarazlamağa da kömək edir.
Sinir sistemini yaxşılaşdırır: Qozun tərkibindəki maqnezium sinir sistemini tənzimləməyə kömək edir. Beyin funksiyalarının yaxşılaşmasına töhfə verən qoz sümük sağlamlığını da dəstəkləyir. Xüsusilə inkişafa gəldikdə, istehlakı ilə bədəni qorumağa kömək edir.