Son Xəbərlər
2024-cü il iyunun 7-də Bakı şəhərində imzalanmış “Azərbaycan Respublikası
“Azərbaycan Dəmir Yolları” QSC-nin (ADY) ölkədaxili marşrutlar üzrə hərəkət
AFFA Hakimlər Komitəsinin yeni sədri müəyyənləşib. Liderxeber.az milli
Azərbaycanda qəbul imtahanları artıq yekunlaşıb, bir neçə həftədən sonra
Nazirlər Kabineti Maliyyə Monitorinqi Xidmətinin informasiya sisteminə
Xalq artisti Ağadadaş Ağayevin atdığı balta ilə yaralanan təmizlikçi qadın,
Türkiyədə yaşayan azərbaycanlı jurnalist Günel Cavadxan vəfat edib.
Ukrayna Rusiyanın sədrliyi ilə keçirilən BMT-nin Təhlükəsizlik Şurasının
Müəllimlərin işə qəbulu üzrə müsabiqədə minimum tələbi ödəyən şəhid ailəsi
Somali Federativ Respublikasının xarici işlər və beynəlxalq əməkdaşlıq naziri
banner

Bu şəxslərə göyərti yemək olmaz!

13 sen 2023, 15:43
Bu şəxslərə göyərti yemək olmaz!

Təzə göyərti çox faydalı məhsuldur. Göyərti əla vitamin, mineral və qidalı liflər mənbəyidir, bir çox xəsəliklərin qarşısını almağa və sağlamlığımızı möhkəmləndirməyə kömək edir. Lakin bəzi xəstəliklər zamanı təzə göyərtinin istehlakı ziyanlı ola bilər.

LiderXəbər saglamolun.az-a istinadən sizə bu xəstəliklərin siyahısını təqdim edir.

- Qastrit və xora xəstəliyi, kolit, pankreatit (mədəaltı vəzi iltihabı) zamanı çoxlu miqdarda göyərtinin istehlakı xəstəliyin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.

- Öd daşı xəstəliyi, xolesestit (öd daşı iltihabı) zamanı göyərti yemək olmaz.

- Hipotoniyadan (aşağı təzyiq) əziyyət çəkirsinizsə, çoxlu miqdarda nanə yeməyin, bu da təzyiqin daha da düşməsinə səbəb ola bilər.  

- Podaqra, böyrək daşı və böyrək iltihabları zamanı turşəng və ispanağı yemək olmaz.

- Hamiləlik zamanı cəfərinin çoxlu miqdarda istehlakı tövsiyə edilmir ki, bu göyərti uşaqlığın sıxılmasına səbəb ola bilər.

- Ürəyin işemik xəstəliyi, infarkt və insultdan sonra, tromboflebit zamanı çoxlu miqdarda göyərti yemək olmaz. Göyərtinin tərkibində olan K vitamini qanı qatılaşdırır ki, bu da ürək və damar problemləri olan insanlara ziyan vura bilər.

- Ciddi qaraciyər xəstəlikləri zamanı göyərtilərin (xüsusilə yaşıl soğan və sarımsağın) istehlakı ziyanlıdır.