Sizi cavan saxlayacaq qida əlavələri - SİYAHI

08 fev 2024, 16:18
Sizi cavan saxlayacaq qida əlavələri - SİYAHI

Yaş artdıqca dəri təravətini itirir, qırışır və qocalma prosesi başlayır. Son tədqiqatlar göstərir ki, bəzi qida əlavələri də qocalmanı gecikdirməyə kömək edə bilər.

LiderXəbər dəri, sümüklər, əzələlər və orqanlar kimi bədənin müxtəlif hissələrinə təsir edərək qocalma prosesini yavaşladan qidaları təqdim edir:

D vitamini - Sümük sağlamlığını dəstəkləyən D vitamini də kalsiumun udulmasına və sümük əmələ gəlməsinə kömək edir. D vitamini çatışmazlığı osteoporoz, osteomalasiya və digər sümük xəstəliklərinə səbəb ola bilər. İmmunitet sistemini gücləndirir. D vitamini immunitet sisteminin düzgün işləməsi üçün lazımdır. D vitamini çatışmazlığı infeksiya riskini artıra bilər.

Melatonin - İmmunitetin güclənməsində böyük rol oynayır. İmmunitet sisteminin düzgün işləməsi üçün lazımdır. Melatonin çatışmazlığı qocalmanı sürətləndirir.

Glutatyon -  Avokado və küncütdə yüksək miqdarda olan bir birləşmədir. Üç amin turşusundan ibarətdir: Glutatyon, glisin və sistein. Glutatyon güclü antioksidantdır və hüceyrələri sərbəst radikalların yaratdığı zərərdən qorumağa kömək edir. Dərinin sağlamlığını qoruyan glutatyon dəri hüceyrələrini qoruyur. O, həmçinin dərinin qocalmasının qarşısını almağa və dərinin zədələnməməsinə kömək edə bilər.

Omeqa-3 - həm beyin sağlamlığı, həm də dəri sağlamlığı üçün zəruri olan mühüm əlavədir. Omeqa-3 də ürək sağlamlığını dəstəkləyir. Omeqa-3 yağ turşuları qanda trigliserid səviyyəsini aşağı salmağa, yaxşı xolesterol HDL-ni artırmağa və pis xolesterol LDL-ni aşağı salmağa kömək edir. Bu, ürək xəstəliyi, insult və digər ürək xəstəlikləri riskini azaltmağa kömək edə bilər.

Astaksantin - Dünyanın ən güclü antioksidant maddələrindən biridir. Yaşlanmanın qarşısını alan ən vacib maddələrdən biridir. Astaksantin dəniz yosunu, qırmızı yosunlar və qabıqlı balıqlarda, xüsusilə qızılbalıq, ton balığı və karides kimi qırmızı və ya çəhrayı rəngli dəniz məhsullarında olan təbii karotenoiddir. Güclü bir antioksidandır və hüceyrələri sərbəst radikalların yaratdığı zərərdən qorumağa kömək edir.